Att bygga förtroende: 5 övningar för starka relationer

Att bygga förtroende: 5 övningar för starka relationer

Innehåll

Skapa ett önskeskort, utbyta telefonnummer i flera timmar och +3 fler sätt att bygga förtroende för din partner!

Om du i ett förhållande alltid är på väg, håller allt under kontroll, inte kan slappna av och fundera på hur många SMS-meddelanden som kom till din älskade klockan 21, är det dags att ändra något i livet. Tillit är en nyckelkomponent av att leva tillsammans, utan det finns inga känslomässiga kontakter, och du kommer aldrig att bli riktigt nära människor utan det. Men du kan ändra allt! Det finns flera sätt att bygga förtroende för ett par. Välj dina favoriter eller prova allt.

1. Berätta varandra om dina rädslor

Att lita på en partner är inte bara att vara rädd för att gå med honom längs de mörka gatorna (även om det också är viktigt!), Utan att initiera honom till dina tankar, önskningar, drömmar, upplevelser och särskilt rädslor. Närheten mellan er blir starkare om ni är öppna för varandra. Att dela det vi fruktar är att bli sårbar för vår partner. Inte alla vågar göra det här. Men om du övervinner rädsla, kommer du att gå med din älskade till en ny nivå av förståelse och acceptans för varandra..

Oavsett om du är rädd för att förlora ditt jobb, bli fet, bli oattraktiv för din betydande annan – var inte rädd för att verka sentimental eller ens dum, det finns inget skamligt i uppenbarelsen! Efter dina ord blir det lättare för din partner att förstå var du behöver visa mer omsorg och tillgivenhet. Prova!

2. Skapa ett önskatavla

Många familjepsykologer rekommenderar par att skapa en gemensam önskestyrelse. Vad det är? Detta är en tavla som visualiserar alla dina ”önskningar”: drömmer om barn, ett stort hus, en Labrador, en BMW-bil och en rävpäls? Hitta de här bilderna på Internet, skriv ut dem och sätt dem på tavlan (eller på whatman-papper). Kärnan i övningen är att du på ett lekfullt sätt kan ta reda på vad var och en av er vill ha i framtiden, vart man ska komma, vad man ska uppnå. Det är också ett bra sätt att förstå om din partner ser barn, ett bröllop och inte bara gemensam underhållning och resor i det framtida livet. Lektionen blir en romantisk kväll, om dina planer sammanfaller ser du i samma riktning och går till samma mål.

3. Byt telefoner ett tag

En mycket farlig övning! Men bara för dem som har något att dölja. Ingen bestrider vikten av att ha en persons personliga utrymme, inte ens i den virtuella världen. Denna uppgift är en gång. Kärnan är följande: du och din partner byter smartphone vid en oplanerad tid i förväg och står fritt att göra vad du vill med dem. Om den här övningen är lätt för dig, har du en hög nivå av förtroende för ett par..

Målet med uppdraget är att förstå om du är redo att ge din andra hälft din gadget med all korrespondens i sociala nätverk och budbärare, samtal, dumma foton och brev i posten. Även om du inte har något sådant, men inte vill överlämna telefonen till din partner, är du inte redo att lita på honom. Och om en känsla av ångest uppstår, kan du inte ens på en undermedveten nivå släppa situationen och släppa din älskade i cirkeln av förtroende.