När en kamp blir förspel

När en kamp blir förspel

Innehåll

Ofta, efter ett gräl, stöter en man och en kvinna på varandra och börjar passionerat och våldsamt sex. Varför, efter ömsesidiga förolämpningar och klagomål, vill vi plötsligt älska? Det finns vissa psykologiska mekanismer som väcker önskan hos oss i denna speciella situation..

Med förnyad kraft

Konflikt är alltid aggression. Och det är ofta förknippat med sexuell lust. Och ju högre intensiteten av passioner under en uppgörelse, ju starkare spänningen, att svära människor kan uppleva; de kanske inte vill ha varandra, men chansen är att de bara vill ha sex.

Vissa psykologer kallar detta fenomen Neros syndrom. Man tror att den ökända kejsaren skällde på sina bihustruer före sex för att väcka aggression hos sig själv och därmed sexuell lust. Det är sant att det finns rykten om att han trots allt var en eländig älskare..

Fånga balansen

Konflikt tillåter människor med olika temperament att ”utjämna” krafter. För en våldsam person hjälper ett gräl att ”släppa av ånga”, medan en lugnare partner, upplever en våg av aggression, är mer upphetsad än i en normal situation med en jämn känslomässig bakgrund.

Sex med en främling

Konflikt är aggression, och det är ofta förknippat med sexuell lust.

Striden skiljer människor från varandra. När du slåss med din nära och kära är du inte längre duvor, redo att coo dag för ett flyg, och suveräna stater som är i krig och inte är benägna att kompromissa.

Det verkar som om situationen är extremt långt från romantik, men för vissa (om inte för majoriteten) kan det orsaka en storm av känslor. Att bli främlingar, du blir plötsligt mer attraktiva för varandra – som främlingar som inte är bundna eller belastade av någonting.

Följ de senaste nyheterna, kampanjerna och tävlingarna från WDay.ru på VKontakte, Facebook, Odnoklassniki och Twitter .

Inte värt att missbruka

Om ni är vana vid att krångla på varandra i värmen av ett argument, riskerar ni att samla en kritisk mängd olösta konflikter och outtalade påståenden, men för relationer är det katastrofalt.

Passion är en passion, men psykologer rekommenderar att du startar kärleksspel först efter att du uppnått något resultat i förhandlingarna. Kom ihåg att sex inte löser problem, det ger dig bara lite paus. En gång känslornas storm kommer att avta, du kommer att hitta dig själv ansikte mot ansikte med svårigheter som du trodde att du bara flydde från.

Hur händer det

Natalia (29 år) har varit gift i fyra år. Under det andra äktenskapsåret gick hon och hennes man in i en period av oändliga konflikter. ”Vi kämpade oavbrutet och när vi gick och la oss, vände sig bort från varandra. Jag kvävde av förbittring och hjälplöshet – det verkade för mig att det inte fanns någon väg ut. Och en natt låg jag än en gång, begravd i kudden och kände plötsligt att jag otroligt vill ha sex.

Orgasm var överväldigande. Nästa morgon kunde vi äntligen diskutera allt, och detta började vår försoningsprocess.

I det ögonblicket var våra klagomål och brister likgiltiga för mig, bara min önskan fanns. Orgasm var överväldigande. På morgonen kunde vi äntligen diskutera allt, och med detta började vår försoningsprocess. Jag vet att vår situation är icke-standard, men jag har aldrig känt en sådan önskan som den kvällen. Jag tror att det berodde på en stark nervös spänning ”.

Irina (32) säger att hon ofta sluter fred med sin man i sängen. ”Under ett gräl, vi otroligt kåt, och sedan, i passionens hetta, glömmer vi redan hur konflikten faktiskt började. Denna metod fungerar dock inte för allvarliga inkonsekvenser. Vi förstår båda att orgasmer inte hjälper oss att lösa några grundläggande problem, så efter sex, efter att ha lugnat oss avsevärt, fortsätter vi till en konstruktiv diskussion. ”.