En klok hustrus handlingar när hennes man startade en affär på sidan

En klok hustrus handlingar när hennes man startade en affär på sidan

Innehåll

Psykologråd som hjälper dig att komma ut ur denna situation med värdighet.

Vad händer om du plötsligt får reda på att din man lurar på dig? Hur man beter sig korrekt? Och om han har en älskarinna, men ändå inte lämnar familjen? För att förstå dessa svåra frågor bestämde vi oss för att be en psykolog om råd..

Anna Sukhova

Det finns tre typer av fusk:

1) han förändrade och gömde allt;

2) han fuskar regelbundet och gömmer sig;

3) han fuskar öppet och bara hånar dig.

Följaktligen förutsätter kategorin ”romantik på sidan” viss regelbundenhet, och vad som är mest obehagligt, dess emotionella inkludering. Helst står en kvinna inför ett val:

eller gör en skandal och utvisa honom.

antingen dra slutsatser för dig själv och inte öppna denna smärtsamma konflikt, agera utan att fokusera på den andra kvinnan.

Oftast använder kvinnor sin egen speciella metod: de gör en skandal, sparkar ut dem och väntar sedan … att han kommer tillbaka och börjar tigga om nåd. Men en man som har en affär på sidan handlar inte alltid enligt manuset. Och som regel överraskar det obehagligt oftare och går tyst ingenstans … brutalt lämnar kvinnan ensam med sina erfarenheter.

När en man fuskar i äktenskapet är det alltid tårar, smärta, psykisk ångest. Och just nu är det viktigaste att förstå vad man ska göra nästa. Och för detta måste du följa de viktigaste huvudpunkterna:

1. Väg för- och nackdelar

Under de första minuterna, när hustrun får reda på sviket, verkar det som om hela världen har kollapsat, och det är i en sådan situation att det är viktigt att stanna och tänka på vad som kommer att hända nästa. Du bör föreställa dig ditt framtida liv i två vektorer. Med och utan den här mannen. Det är lämpligt att ta ett papper och beskriva alla fördelar och nackdelar med varje resultat. Detta kommer inte bara att sakta ner den negativa känslomässiga bakgrunden, utan också inkludera en rationell inställning till vad som händer..

2. Bedöm konsekvenserna

Ditt andra viktiga steg bör vara en balanserad bedömning av de fördelar och nackdelar du har belyst. Detta bör göras på ett par dagar, när känslor slutar ”i full gång” och du logiskt kan granska allt som du ansåg viktigt i ett kritiskt ögonblick.

3. Lyssna på dig själv och dra en slutsats

Det svåraste och viktigaste steget. En klok kvinna måste just nu avgöra om hon är beredd att förlåta, och inser att det är nödvändigt att förlåta uppriktigt och verkligen för att förhållandet ska kunna bevaras, annars kommer svartsjuka och misstro fortfarande att förstöra förhållandet. Är hon redo att lämna en person som hon ansluter till inte bara kärlek utan, kanske, vanliga barn och vardag. Det viktigaste just nu är att förstå en mycket viktig aspekt. det beslut du fattar är oerhört viktigt och den fortsatta utvecklingen av ditt liv beror på det och bara du är ansvarig för detta beslut. Detta är extremt svårt. Men utan denna ansträngning är det omöjligt att leva vidare, som om ingenting hände..

4. Det är viktigt att utvärdera den ekonomiska aspekten

När allt kommer omkring, om du är känslomässigt och utan tvekan kan skjuta dörren när du är helt oförberedd ekonomiskt och moraliskt, kommer detta att ge en enorm mängd problem och lidande. Dessutom är det en stor illusion att räkna med manlig ånger och det faktum att en man kommer att bete sig anständigt gentemot dig. Mannen har redan fuskat på dig. Och att räkna med hans tillräckliga deltagande i ditt liv eller i dina barns liv, på skuldkänslor, är utslag.

5. Tvinga dig själv att stanna

Och allt detta bara för att hindra honom från att bygga relationer någon annanstans. Om du bestämmer dig för att agera trots det, gör denna motivation det mycket svårt. Och om du under känslotryck bestämde dig för att stanna när du inte var redo, tyvärr blir hela det efterföljande livet tillsammans till kontinuerliga skandaler baserade på svartsjuka och gräl, vilket också leder till att familjen kollapsar.