”Jag är redo att uthärda svek för vår kärleks skull”

”Jag är redo att uthärda svek för vår kärleks skull”

Är det värt att förstöra en familj på grund av sin mans otrohet?

”Vi har varit gifta i åtta år, och alla dessa år i vår säng försvinner inte passionen. Speciellt efter gräl … Och vi grälar bara på grund av en sak – hans otrohet. Även om han förnekar allt kan jag se och förstå allt perfekt. Han har en annan kvinna, och inte ens en. Det gör ont, men det gör ännu mer ont att vara utan honom.

Ibland verkar det som om jag är redo för alla kompromisser, så länge min man inte lämnar familjen. Jag vet med säkerhet att jag älskar honom och att han älskar mig. Jag vet med säkerhet att han fuskar. Men jag vet inte vad jag ska göra med allt detta. Kanske är han bara den typ av person som är oförmögen att vara trogen och som ständigt behöver nya upplevelser? Kanske kan jag komma överens med det …

Varför skapar han kopplingar på sidan om han älskar mig? Hur kan jag vara i den här situationen? ”

Olga Romaniv

De flesta män som fuskar på sina fruar och har ständiga älskarinnor älskar bara sig själva och sin mamma, som kommer att klappa på huvudet för alla brott och alltid kommer att hitta något att berömma för. Ja, och dessa män föredrar att välja sina fruar enligt samma princip – bekväma, tillmötesgående och redo för alla kompromisser. Med ett ord, de som kommer att förändras på alla tänkbara och otänkbara sätt och försöka rädda familjen, oavsett hur smärtsamt det kan vara för dem att inse att deras man har någon annan på sidan.

Och de lämnar inte eftersom de mår bra och trivs hemma. Huset är en helig plats för någon av de starkare könen. Det här är utrymmet där de vilar, även om de bestämde sig för att fuska, troligtvis för att det finns vissa problem i deras förhållande till sin fru. Håller med, när du älskar kommer en normal, adekvat person inte ens tänka på att ha sex med någon annan. Det är bara fysiskt omöjligt. Men när det finns problem i förhållandet – kylning, sexuell missnöje, missförstånd, gräl om bagateller, växande irritation, missnöje med varandra – och dessa problem, av en eller annan anledning, löses inte, när du känner att spänningen växer och förhållandet börjar överleva sig själv, då kommer olika tankar att tänka på, bland annat om att ha sex med någon annan, det vill säga att hitta ett slags psykologiskt utlopp, utan att ändra någonting i grunden.

En älskare för de flesta män är ett av sätten att lösa deras äktenskapsproblem..

Män är rädda och gillar inte förändringar, varför andelen skilsmässor på grund av nya relationer är så liten. De är på något sätt slavar av vanor, och om de har varit gifta i tillräckligt många år vill de inte ändra någonting i sina liv. När allt kommer omkring är ett nytt förhållande en stor risk, som inte alla är redo att våga. I stort sett lämnar män när förhållandet till hans fru, som det verkar för dem, har uttömt sig själv, och mycket mindre ofta om kärlek har inträffat. Kärlek är inte en garanti för ett framgångsrikt familjeliv. Därför går män aldrig någonstans utan att se till att den nya älsklingen inte tar hand om honom värre än hans fru. Och om hon inte rättfärdigar det höga förtroendet som läggs på henne, kommer han omedelbart att komma ihåg sin fru, dra paralleller, och alla dessa jämförelser kommer att gynna det tidsprövade förhållandet med sin fru.