Sju sätt att kasta en skandal rätt

Sju sätt att kasta en skandal rätt

Innehåll

I ilska kan vi säga saker som vi kommer att ångra tusen gånger. Men de förolämpningar och de stötande jämförelser som har använts kan inte returneras. Och även om du blir förlåten kommer resterna fortfarande att finnas kvar. Anetta Orlova, psykolog, kandidat för sociologiska vetenskaper, berättar för Wday vilka misstag kvinnor gör under gräl och hur man lär sig att svära korrekt.

Misstag # 1: Att sätta förbi grudges i handling

Under ett gräl, när nagningen torrnar, och vi har redan lidit, som de säger, allt används – inklusive förbittringar från det förflutna. Vi släpper dem inte, till skillnad från en man, utan tvärtom behåller vi dem som med avsikt och tar ut dem när möjligheten uppstår. ”Du tänker inte på mig alls. Kommer du ihåg att du inte träffade mig från flygplatsen och jag drog en tung resväska till tredje våningen? Och var har du varit, förresten? Du har ofta något i tjänst på jobbet … ”och så vidare. Det kan finnas många minnen och ackumulerade klagomål.

Vad är fel?

Oro är som tegelstenarna i vårt bröst. Vi tenderar att fokusera på negativ information och lägger all den emotionella bördan på våra egna axlar, och bär all denna börda långt och hårt. Axlarna böjer sig under den, men rörelsen fortsätter. Sedan, vid varje tillfälle, tar vi ut samma tegelstenar och kastar dem på vår partner. Kom ihåg att om ett ämne redan har diskuterats en gång, ska du inte fixa det. Du behöver bara stänga boken, vända på sidan och aldrig återvända till det här samtalet igen..

Vad ska man göra?

Glöm inte att en man förväntar sig beundran från en kvinna! Om makan samlar tidigare klagomål, sänker sin mans självkänsla, leder detta till en kollaps i förhållandet. En sådan kvinna kommer endast att förknippas med en man med en påtvingad skuldkänsla, och detta är i sin tur full av negativa konsekvenser..

Misstag nummer 2. Vi gör anspråk på en man direkt från dörren

Du är trött: du var upptagen med ditt barn hela dagen, och du lyckades också städa upp, laga mat och betala räkningar. Dåliga tankar snöboll. Du väntar bara på att din älskade ska gå på tröskeln för att hälla allt på honom på en gång. ”Varför ringde du inte på en dag? Inte en minut ledig tid? Hur länge har vi varit tillsammans för middag? Och i allmänhet kanske du åtminstone köper mat hem själv? etc.”.

Vad är fel?

I familjelivet är detta en ganska vanlig situation. Detta får vanligtvis mannens hjärna att läsa situationen som ett hot. Istället för att koppla av och känna sig trygg i en bekväm hematmosfär upplever en person alla frågor som ett försök att kränka sin personliga frihet och integritet. Det vill säga, frågan agerar extremt negativt och uppfattas som en efterfrågan och en fördel. Och efter en hård dags arbete, åh, hur vill jag inte göra någonting!

Den vanligaste frågan är: ”Varför ringde du inte mig en gång om dagen? Fanns det inte en minut ledig tid? ” Kom ihåg: en person kan inte tvingas ringa oss. Om en man inte ringer, betyder det att ett sådant behov inte har bildats i honom. Å ena sidan kan det verkligen störa en kvinna. Å andra sidan är det dumt att göra anspråk på honom. Nästa dag, efter en lång föreläsning och moralisering, kommer mannen att ringa som urverk, men kom ihåg det bara för att han inte längre vill möta kvällens negativitet. Men vill du verkligen ha det här?

Vad ska man göra?

Det är bättre att skicka din älskade ett sött meddelande med en fin text, till exempel: ”Du är mitt bästa” och vänta på din man på tröskeln till ett mysigt bo i en spets negligé …

Misstag nummer 3. Vi berömmer en annan man, jämför med honom

Du har valt honom, han är den bästa av alla män. Men om han åtminstone är lite förolämpad, sätter vi honom omedelbart på vågen. ”Och din vän Vasya ger sin fru blommor och tvättar disken utan påminnelser. Och i allmänhet, till skillnad från dig, är han en gentleman – han kommer att öppna dörren och ge honom en kappa ”.

Vad är fel?

Det finns inget mer negativt för relationer än beröm från andra män och jämförelse med Vasya från den sjunde lägenheten eller med Kolya från nästa avdelning. Du måste beundra, men bara din enda make. Tänk på vad situationen skulle leda till om den älskade mannen ständigt jämförde dig med sitt ex, och denna jämförelse skulle inte vara till din fördel.

Vad ska man göra?

Du bör inte underskatta värdigheten hos din förlovade. Ingen kan argumentera för att sådana uttalanden drabbar patienten, personlighetens centrum och sådana slag kan bara motstå en person som inte bryr sig djupt, eftersom han är tydligt fokuserad på sina mål, eller den som vi redan har undertryckt, körde under sockeln och tog bort sin tro in i dig själv. Hur som helst … En säker man tål inte jämförelser på en minut! Så låt dig inte röra dig! När allt kommer omkring kan ingen bättre än honom viska ömma ord i ditt öra. Är det inte?

Fel nummer 4. Påpekar nackdelarna

Varje person har sina egna poäng, ömma fläckar och kanske till och med komplex. Och kanske det mest smärtsamma är när de drar åt och pekar på dem. Speciellt om en älskad gör det. ”Och i allmänhet är du fet. När kommer du att ta dig själv? ” eller något liknande: ”Du är en förlorare, och jag tjänar mer än du”.

Vad är fel?

Det finns nackdelar som du kan stänga ögonen med, och med vissa är det inte lätt att komma överens och komma överens. Försök därför bara leda din älskade till det faktum att han vill förändras utan onödiga förolämpningar från dig. Glöm inte att du under inga omständigheter ska kritisera en person. Om du till exempel säger till en man tre gånger att han är en förlorare, börjar representanten för det starkare könet att tro på det..

Vad ska man göra?

Det är bättre att välja en mildare form och säga att dess potential inte utnyttjas 100% och att det finns en möjlighet att få större fördelar med arbetskraftskostnaderna. ”Det verkar som om du kan göra mer!”.

Kom ihåg att det är möjligt och nödvändigt att prata om dina känslor, men bara utan att bryta mot förolämpningar och negativitet..